Bitchslap Barbie

There’s a new toy in town, and her name is Bitchslap Barbie

Rosenrasande Rosenberg

with one comment

Tiina Rosenberg, professor i genusvetenskap vid Lunds Universitet, fick tydligen en riktig härdsmälta under en promoveringsmiddag i helgen.

En person på Flashback Forum var där, och kan berätta ytterligare lite mer. Det verkar alltså som om Tiinas partner tog illa upp av en rad i låten som framfördes (folkets rättigheter av Last Call)

Alla svenskar ska ha rätt att få högre lön
Och det är allas rättighet att få välja kön

Efter vad jag förstår så var det alltså Tiinas partner som har gjort (?) ett könsbyte, som tog illa upp, och sen Tiina som hakade på. Man tycker att en professor (även om det nu är i genusvetenskap, världens mesta icke-ämne) borde kunna hitta på nåt bättre att skrika än ”fuck you, fuck you, fuck you!” och ”borgarsvin”

Jag måste säga att Tiina och hennes partner inte verkar ha mycket till humor, men det är väl egentligen inget oväntat för en professor i genusvetenskap. Ja, jag vet att jag har sjukt mycket fördomar, men det är faktiskt ofta så. Genusvetare, åtminstone de jag känner, skulle aldrig kunna skratta åt ett skämt som på nåt sätt nedvärderar kvinnor. Det är bara humor, spänn av!

Men Tiina har ju gjort en liknande sak förut, hon stormade ut från Fi:s kongress efter att en partimedlem inte kunde uttala ett namn, fast då skrek hon inte ”fuck you!” utan då skrek hon ”rasist!” istället.

Jag undrar varför Tiina är så förbannat lättstött? Har hon ingen självkontroll? Snacka om att bete sig som en treåring när man ställer sig upp och börjar skrika. Lämna salen tyst då, om du nu motsätter dig ämnet.

Annonser

Written by Bitchslap Barbie

1 juni 2008 den 22:07

Ett svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] Sydsvenskans artikel handlar nu om en “rasande professor” och folk bloggar om “rosenrasande Rosenberg” istället för “gamla fördommar styr […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: