Bitchslap Barbie

There’s a new toy in town, and her name is Bitchslap Barbie

TGIF!

leave a comment »

Ja, Thank God It’s Friday.

Idag har vi haft 4 föreläsningar, 8-10 om Akut buk. Inte sådär supermycket nytt, det mesta hade jag redan snappat upp under sommaren på akuten. Men ändå bra, fick lite röriga anteckningar bara, så jag ska skriva om dom senare tror jag.

10-12 var det dags för HLR och Intubering. HLR är ju alltid bra att repetera, det är skrämmande hur mycket man har glömt på ett år, och intubering är nog bra att kunna tills man kommer till narkosen. Sen hade vi lunch, satt och diskuterade alla hjärtstopp vi sett. Som läkarstudent kan man prata om vad som helst till maten.

Efter lunch hade vi två timmar om elektiv bukundersökning, lite om hur man undersöker buken, och hur man rectoskoperar. Vey vey intresting, blev häftiga diskussioner om det är bättre att ha patienten i ryggläge eller vänster sidoläge när man gör en rektalpalpation, dvs när man känner efter i rumpan på patienten.

Som sista punkt på dagens agenda hade vi en föreläsning om anestesi, min kanske framtida specialitet. Riktigt intressant. Drömmen är att bli intensivvårdsläkare på ackis, det vore toppen!

Annars så är förkylningen lite bättre än igår, men inte så mycket. Har ätit 150 g choklad idag också, onyttigast ever.

Pojken har typ flyttat idag också. Eller egentligen så flyttar han officiellt imorgon, idag är han hemma hos sina föräldrar och packar ihop säng och datorbord och sånt, så kommer de via här imorgon för att hämta datorn och lite annat smått och gott. Sen är jag särbo. Stackars mig.

Annonser

Written by Bitchslap Barbie

5 september 2008 den 20:38

Publicerat i utbildning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: