Bitchslap Barbie

There’s a new toy in town, and her name is Bitchslap Barbie

Peter Sunde, min hjälte.

with 3 comments

Ja, nu har jag läst hans blogginlägg (återfinnes här) och även sett Debatt från 11/9 där han var med. Med tanke på förutsättningarna så gjorde han ett sjukt bra jobb, jag förstår verkligen att det är helt hopplöst att försöka diskutera med pappan till barnen, som man självklart inte kan säga ett ont ord till då han nyligen förlorat sina barn. Jag förstår också att det är hopplöst att diskutera med moralpanikens väktare, som dessutom inte har den blekaste aning om vad TPB egentligen är och hur det fungerar, utan enbart har gammelmedias version av det hela.

Och gammelmedia har ju inte direkt sparat på krutet när det gäller att få TPB att se ut som satan själv.

Jag kan bli så jävla irriterad. Faktiskt. De lyssnade inte för 5 öre på vad det var han faktiskt sa, Peter Sunde förklarade på ett riktigt vettigt sätt vad Pirate Bay gör (liknelsen med gula sidorna), strålande, men det enda som hände var att en sur gammal tant bakom honom snörpte ogillande på mungiporna och skakade på huvudet. GAAAH. Man kan ju fan bli frustrerad för mindre.

Jag håller helt med honom, och jag tycker han uttrycker sig skitbra, trots all skit som kastas på honom i programmet. Om jag kunde skulle jag ge honom en stor kram.

Man kan inte censurera internet.

Citat av Peter Sunde, är dagens sanning. Och det är ju det som är så jävla skönt med internet! Just det faktum att det som folk tycker är värt att sprida, det sprids. Och försöker man ta bort någonting så kommer det definitivt att spridas 10 gånger värre.

Ska kanske också tillägga att SVT har bett TPB om ursäkt, ses här.

Annonser

Written by Bitchslap Barbie

13 september 2008 den 12:33

Publicerat i samhälle

Tagged with , , , ,

3 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Visst, det är i sak rätt. Och det finns ett värde att hålla på principer som t ex informationsfrihet. Men att följa principer in absurdum utan eftertanke tanke och värderingar – vad får vi för samhälle då?

  Fast det är ju just det att om de börjar rucka på sina principer, var ska de då dra gränsen? Jag antar att de har förutsett att sånt här skulle uppkomma när de slog fast sina principer. Har man bestämt från början hur man ska göra, så är det lättare att bara göra som man tidigare bestämt även i den ”akuta” situationen.

  /Barbie

  Gubben

  13 september 2008 at 15:13

 2. Så rätt så. En princip som ruckas kan inte längre kallas för en princip. Revideras kan den dock, men godtyckliga undantag ska inte göras.

  Eller som mon kära sambo avslutar ett inlägg
  För att sedan avsluta med en liten passus så är det inte bara TPB som håller hårt på principer: “Vi trodde att vi skulle mötas av förståelse, men det var stopp direkt.”

  Revideras är ok, så länge man inte gör det mitt i häftigaste debatt, utan i så fall gör det i ett lugnt skede.
  Din sambos inlägg har jag redan läst, han finns bokmärkt på datorn här till och med. =)

  /Barbie

  nef

  14 september 2008 at 13:07

 3. Gubben: Det är just när saker ställs på sin spets som principer prövas på allvar.

  Alla är mot folkmord, men vem vågar aktivt slåss mot folkmord i ett skarpt läge? Det är i sådana extremfall som principerna prövas, och det är bara där de har ett värde. En princip spelar liksom ingen roll om inget står på spel.

  Barbie agrees.

  Anders Troberg

  12 oktober 2008 at 9:33


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: