Bitchslap Barbie

There’s a new toy in town, and her name is Bitchslap Barbie

Kvinnliga chefer

with one comment

I Aftonbladets nya projekt Wendela (som är jävligt irriterande, för övrigt) har de två artiklar om att kvinnor föredrar manliga chefer, och att kvinnor skulle må sämre under kvinnliga chefer. De har till och med kallat in nån expert i frågan som hävdar att det beror på att osäkra kvinnor har svårt att styras av andra kvinnor.

En intressant sak är att i den första artikeln så finns denna statistik med

Nästan 50 procent av kvinnorna som svarade på Aftonbladets fråga ville helst jobba under en manlig chef. Bara omkring 12 procent valde en kvinna.

Vilket ju också lika gärna kan tolkas som att hälften vill ha en manlig chef, och den andra hälften vill ha en kvinna/bryr sig inte. Kan man då egentligen säga att kvinnor föredrar manliga chefer? Det kan ju tolkas lite olika beroende på vad man vill skriva artikeln om. (Jag vet att detta inte är ovanligt för aftonbladet, men ändå.)

Om aftonbladets expert har rätt i att det bottnar i osäkerhet från de kvinnliga anställdas sida så är det förjävla sorgligt. Ursäkta språket.

Är det verkligen nödvändigt att tjejer ska tävla så mycket med varandra? Fattar inte varför man inte bara kan acceptera att nån annan har lyckats tagit sig högre på karriärstegen än man själv har gjort. Och för den delen så borde det sporra en till att förbättras och utvecklas istället för att man ska sitta och vara missunnsam mot den som faktiskt har lyckats.

Kvinnor som jobbar under kvinnliga chefer mår sämre, både fysiskt och psykiskt, än de som har en manlig chef. Män däremot mår lika bra, oavsett om deras chefer är män eller kvinnor.

Männens attityd är väl en attityd att ta efter. Förstå vad jobbigt det ska vara att hela tiden gå och må dåligt för att en annan kvinna är chef.

Ännu sorgligare är att många som har kommenterat AB:s artikel har väldigt dåliga erfarenheter av kvinnliga chefer. Är detta sant så är det ju också hemskt. En chef som är bitchig mot sina kvinnliga (eller manliga) anställda är ingen bra chef. Oavsett kön. Synd bara att detta bekräftar fördomarna om att kvinnor inte klarar av att ha andra framgångsrika kvinnor runt sig.

Näe. Fram för mer kärlek tjejer!

Annonser

Written by Bitchslap Barbie

27 september 2008 den 12:04

Publicerat i samhälle

Tagged with ,

Ett svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. Omg, Akta så du inte drabbas av det av Wendelas reportrar myntade uttrycket Blogghatet!

    I’ll take my chances, jag är så moooodig!

    /Mera Ken än Barbie?

    Sokar

    27 september 2008 at 13:01


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: