Bitchslap Barbie

There’s a new toy in town, and her name is Bitchslap Barbie

Kvinnor ska inte föra!

with 2 comments

Det tog inte lång tid innan jag hittade nåt att blogga om. I SvD idag står det om en kvinna som velat lära sig dansa.

Men inte som alla andra, utan hon ville lära sig föra, som männen normalt gör.

Jag är lite kluven i frågan egentligen, dels tycker jag det verkar jävligt onödigt att hon inte får lära sig leda om hon nu vill det. I dessa lättkränkta tider där var och varannan människa skriker diskriminering för stort som smått så borde dansskolan inte vänta sig annat.

Å andra sidan tycker jag att det är en jävla skitsak att anmäla för. Om det nu är dansskolans regler, och det gäller även män så är det väl inte diskriminerande?

Rent generellt har alla diskrimineringsombudsmän och JämO och whatever alldeles för mycket att göra. Folk är fruktansvärt lättkränkta, och det måste vara fan så jobbigt egentligen.

Nåt som förvånar mig är att JämO var på dansskolans sida i det här fallet, de brukar vara rätt pigga på att förstärka folks villfarelser om att de diskrimineras. Brabra, för en gångs skull.

Annonser

Written by Bitchslap Barbie

9 oktober 2008 den 19:39

Publicerat i samhälle

Tagged with

2 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Hur man än beter sig som kan man aldrig vara säker på att inte någon känner sig kränkt eller tar illa upp. Man missar att det ligger ett stort ansvar på individen att faktiskt inte ta illa upp för varje småsak.

  Det är som du är inne på viktigt för den egna psykiska hälsan att man har en attityd emot omvärlden som inte skapar onödigt lidande för en själv.

  Nah, tänkte egentligen mest att dansskolan i fråga med lätthet borde ha kunnat förutse att något sådant här skulle hända. I och för sig tycker jag inte att de ska ändra på sina principer bara för att folk kan bli kränkta heller. Så det kanske var så att de visst förutsåg, men sket i att bry sig.
  Jo, jag tycker det känns som om det vore väldigt ansträngande att ta illa upp över varenda liten grej som händer. Det måste finnas bättre saker att lägga sin energi på.
  /TröttBarbie

  Karl

  9 oktober 2008 at 23:05

 2. Det var mer en allmän kommentar kring varför hela ansvaret inte bara ligger på folk att inte ”kränka”, utan också att inte bli kränkta för skitsaker.

  Har inte läst det man man skulle kunna tänka sig att det var en rent praktisk grej, att dom tex hade ordnat jämna par, och då blir det lite problem om hon ska föra eftersom det ger ett överskott på två förare.

  Jo, det var ungefär så de tänkte, att om hon hade anmält sig tillsammans med en kvinna som inte ville leda så hade det varit ok. Och att dansskolan helst ser att man anmäler sig som ett par, eftersom köndfördelningen blir jämnare då.
  /Barbs

  Karl

  10 oktober 2008 at 0:05


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: