Bitchslap Barbie

There’s a new toy in town, and her name is Bitchslap Barbie

Debatt 9/10

with 4 comments

Hah, jag skulle sova, men så råkade jag notera att det var debatt på TV. Debatt kan vara världens mest irriterande program, Janne Josefsson stör mig, han är som en bulldog mot vissa, och så omtänksam så mot andra. Anyway, idag handlade det om följande:

Blondinbella och alkoholen

Ja, hon är 17, och hon dricker alkohol. Hemskt va? Jag brukar läsa hennes blogg ibland, och hon är en bättre förebild för 17-åriga tjejer än de flesta andra 17-åriga tjejer. Hon verkar ha ett ganska sunt förhållande till alkohol och har definitivt ett vuxnare förhållningssätt till alkohol än de flesta vuxna. Att gnälla på henne är nog att skjuta på fel mål. Robert Damberg som är ordförande i ungdomens nykterhetsförbund, UNF, var inne på rätt spår där tror jag. Det är dumt att kritisera nån som beter sig bättre än de flesta.

Politiskt våld

20% av Debatts tittare tycker att politiskt våld kan vara befogat. Screw that. Vi har yttrandefrihet i Sverige, och även om jag verkligen inte gillar nazister så tycker jag att även de har rätt att uttrycka sin åsikt. Som Magnus Betnér säger:

Om Nationalsocialistisk front tycker att det verkar vara en bra affärsidé att gå till val på att de inte vill ha fler val så får de väl göra det då

Och detta gäller ju självklart inte enbart NSF utan alla grupper som på något vis är antidemokratiska.

AFA är rätt intressanta dock. De tycker att nazister är dumma och onda och elaka, men de är exakt likadana själva, lika omoraliska. Det spelar liksom ingen roll att nassarna är pantade, de har rätt att vara det inom ramen för demokrati. Och att börja förbjuda folk att ha vilka åsikter de vill är ju liksom inte riktigt genomtänkt.

Barn vill inte tröstas av pappa

KP har tydligen gjort nån studie som visar att barn hellre tröstas av fröken eller kompisar än av sin egen pappa. Hur jävla sorgligt är inte det egentligen?

Annica Dahlström var där och tyckte lite, vet inte om ni minns henne, här finns en hyfsat representativ artikel från Aftonbladets jävla Wendela-sida. Hon gör mig lite deprimerad.

I alla fall så var det ett gäng pappor som hade vettiga åsikter, typ att mamman måste backa ett steg om papporna ska kunna kliva fram, och att det är jävligt lätt att allt är pappornas fel.

Hanne Kjöller från DN var där också, hon verkar ha skrivit nån bok som jag helt har missat. Hon hade rätt vettiga åsikter också. Ungefär: ”Tänk igenom de val du gör tidigt, det är svårt att ändra sig senare”. Dvs om du vill ha en familj där mamma lagar maten och tar 90% av ansvaret för barnen, så gör det då, men kom inte och gnäll på att mannen inte tar ansvar sen.

Debatt kommer upp på SVT play imorgon, editerar in en länk då.

EDIT: Här är länken

Annonser

Written by Bitchslap Barbie

9 oktober 2008 den 23:23

Publicerat i samhälle

Tagged with , , , , ,

4 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Nåt som är lite intressant är att det inte alls är ovanligt att folk hoppar ifrån AFA till nazisterna, och tvärt om. Säger lite om hur långt avståndet egentligen är.

  När det gäller barn så får man vara lite försiktig, det finns trots allt biologiska mekanismer i det hela. Kvinnor har tex lättare att spontant tolka barnens signaler, fast män kan lära sig det också. Det sker många saker hormonellt med kroppen under en gradviditet, det lär bla innefatta psykiska förändringar kopplat till barnomhändertagande. Tyvärr kan jag inte ge någon referens, men jag kan se om jag kan hitta om du vill. Det är nog svårt att komma ifrån den biologiska realiteten att kvinnor antagligen i genomsnitt är bättre lämpade att ta hand om barn. Dock är människan ganska flexibel, män kan klara det bra dom med, iaf med träning. Hon verkar överdriva anknytningsproblematiken, små barn knyter an beroende på hur mycket tid som spenderats med barnet första halvåret(har jag för mig), det verkar fungera likartat oberoende av vem det är.

  Man behöver generellt försöka balansera realiteter med ideal. Att driva ideal utan hänsyn till verkligheten är livsfarligt, om man å andra sidan att bara konformera emot naturliga tendenser kommer inte ge särskilt mycket av sociala framsteg. Balans. Ett ord som många tomtar i olika debatter skulle behöva stifta närmare bekantskap med.

  Jag tror egentligen inte att mammor är bättre på att tolka signaler, åtminstone inte från början. Däremot tror jag att mammor ofta blir bättre på det snabbare eftersom mammorna ofta spenderar mer tid med barnen i början. Personligen tror jag att det oftare ligger på individbasis än på könsbasis vem som är den bättre föräldern.
  I mitt och pojkens förhållande kan jag lova att de inte kommer springa till mig när de är ledsna 😛
  /EvilBarbie

  Karl

  9 oktober 2008 at 23:53

 2. Det är forskningsresultat, inte min åsikt. :oP Kvinnor tenderar generellt att vara bättre på att empatiskt tolka signaler. Är tämligen osäker på hur det fördelar sig i praktiken mellan individ och kön i det. Men visst finns det män som är bra på det. Tyvärr(?) tenderar kvinnor som brister där nog att välja män som brister än mer… :oP

  Då kommer dom kanske få men för livet. :o( (läser utvecklingspsykologi just nu…)

  Mja, eller så väljer man en person som kompletterar en hyfsat, fast det är nog lite olika beroende på hur stabil man är. Jag tror nog också att tjejer är bättre på att tolka signaler, men det innebär ju inte att män är värdelösa på det. Och det innebär inte heller att man är en sämre förälder, så länge man har lite sunt förnuft bara.
  Men för livet har vi alla 😛
  /Barbie

  Karl

  10 oktober 2008 at 14:40

 3. Finns kanske en del som gör, men det lär inte vara så vanligt, man tenderar att söka en liknande partner. Gratulerar om du gjort det. :o)

  Så sant… ;oP Det viktigaste är ändå att barnen har någon som dom kan knyta an till.

  Jo, han är inte helt olik mig heller, bara det att han är bra på det jag är dålig på också 😛
  Jo, det håller jag med om.
  /Barbie

  Karl

  10 oktober 2008 at 22:00

 4. […] har skrivit mer om det här. Jag har rätt starka känslor om det här, som jag bara tänkte nämna i förbigående i detta […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: