Bitchslap Barbie

There’s a new toy in town, and her name is Bitchslap Barbie

Rosa Bandet under luppen

leave a comment »

Ser i SvD och Aftonbladet idag att Rosa Bandet har fått lite kritik för att för liten del av de insamlade pengarna går till ändamålet.

Jag kan väl delvis hålla med om att det inte är toppen att ungefär 55 miljoner går till forskning om bröstcancer när det är det som rosa bandet ska stödja, däremot är det ju bra att en del av pengarna även går till informationsarbete om bröstcancer.

De 39 miljoner som enligt grafiken nedan går till annan cancerforskning kan man ju undra vad det är. Rör det sig om generell preklinisk cancerforskning, eller är det riktat mot nån annan cancertyp? Enligt SvD är det det förra, och det kan jag personligen tycka är ok. Det kommer ju att i förlängningen även att gynna bröstcancerforskarna.

Frågan är dock om det inte finns nåt sätt att administrera det hela som kostar mindre än 44 miljoner? För det är en hel del pengar.

Aja, jag tycker i alla fall att det är bra att man kontrollerar Rosa Bandet, så många människor skänker massor av pengar till dom, och det är alltid bra att veta vad man får för pengarna man skänker.

Annonser

Written by Bitchslap Barbie

3 november 2008 den 16:11

Publicerat i medicin

Tagged with ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: