Bitchslap Barbie

There’s a new toy in town, and her name is Bitchslap Barbie

Vill vi verkligen det?

with 2 comments

Malin Wollin har vettiga åsikter (läs: samma åsikter som jag) inom det mesta. Men idag håller jag inte med henne ett dugg, för idag skriver hon att hon hoppas att sossarna lagstiftar om att man måste dela lika på VAB-dagarna om de vinner valet 2010.

Tja, för det första så hoppas jag verkligen inte att sossarna vinner valet 2010, och för det andra så hoppas jag verkligen inte att de börjar lagstifta om massa saker som bäst löses inom familjen. Å andra sidan vet jag inte om hon skämtar, för det är faktiskt rätt kul där på slutet, hon använder hela inlägget för att förklara varför hon, och inte hennes make, är VAB-queen, och så avslutar hon med följande ord:

Men alla ni andra; TA INGEN SKIT. Om ni båda har det där vanliga jobbet jag fantiserar om; d-e-l-a u-p-p.

När såssegänget tar över 2010 hoppas jag på lagstiftad uppdelning av VAB-dagarna.

Så slipper ni stå där i hallen och tjafsa medan treåringen slickar snorsträngar framför Barnkanalen.

Om hon skämtar är det jätteroligt, på riktigt. Om hon inte skämtar så vet jag inte riktigt varför det är ok i deras familj men inte i andra familjer.

I de flesta familjer så finns det en förälder som har lättare att ta ledigt från jobbet än den andra föräldern. Om jag skaffar barn med min pojkvän så kommer det troligen bli han som får vara hemma lite mer med barnen. Dels för att han ska bli ambulanskille, och således har lättare för att hitta en vikarie än jag kommer ha, och dels för att jag kommer tjäna mer pengar än honom.

Jag tycker inte att det är helt kosher (eller halal) att barnen blir kvinnans ansvar, och att papporna är dåliga på att vara hemma med barnen. Men det är ju ändå så att kvinnorna får ställa lite krav på sina män, och männen får ställa krav på sina fruar – jag utgår ju från att även männen vill spendera tid med sina barn.

Varje familj borde själva få bestämma om VAB-dagar, och detsamma gäller för föräldraledighet. För vissa familjer funkar vissa saker bättre än andra, det är inte statens business.

Annonser

Written by Bitchslap Barbie

4 november 2008 den 17:38

Publicerat i politik

Tagged with , ,

2 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Jag bitchslapar dig med en utmaning barbie!

  How interesting… Jag ska bara duscha av mig gipsrester och crap så ska jag svara sen.
  /BB

  NegerDea

  5 november 2008 at 10:40

 2. Eh… say what?

  Har du liksom missat problematiken här?
  Om staten bekostar en försäkring för människor som skaffar barn, så torde staten rimligtvis få diktera villkoren för densamma. Och statistikn talar sitt tydliga språk – när ‘familjen får bestämma själv’ så ”väljer” 90% att lägga allt ansvar för barnen på mamman, OAVSETT vem som tjänar mest eller vem som har lättast att ta ledigt. Det är ett problem. För barnen, för kvinnorna, för framtiden.

  Om kvinnorna vill ha det så, så tycker jag att det ska vara så. Jag vill inte ha det så, och kommer inte heller få det så.
  Man ska inte lagstifta bort människors valfrihet bara för att människor ibland gör tokpuckade val.
  /BB

  Jennie

  6 november 2008 at 21:26


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: