Bitchslap Barbie

There’s a new toy in town, and her name is Bitchslap Barbie

IPRED – igen igen

leave a comment »

Idag står det om Ipred ungefär överallt, och det är rätt kul vilka formuleringar man kan hitta.

Här kommer en från SvD tex

Karin Pilsäter (fp), ordförande i näringsutskottet, betonar att tanken inte är att ”enskilda tonåringar ska bli stämda på hundralappar”.

Inte på hundralappar nej, men hur är det med lappar av högre valörer?

Här är en annan goding från Aftonbladet.

– Det är betydligt mindre intregritetskränkande att man får ett samtal från oss än att man blir utsatt för en husrannsakan av polisen klockan sex på morgonen. Vi har inte för avsikt att överutnyttja det här regelverket. Bara vetskapen om att det finns tror vi kommer att ha en allmän preventiv effekt.

– Vi menar att det här egentligen är rättssäkrare.

Ok, för att reda ut. För det första så har du säkert rätt i att de flesta hellre skulle få ett telefonsamtal än bli utsatt för en husrannsakan. Men nu är det så att för att ni ska kunna ringa det där telefonsamtalet till rätt person så krävs det att ni har tillgång till information som ni inte har ett dugg att göra med, alltså är integriteten kränkt långt innan telefonen ringer. Ur det perspektivet tar åtminstone jag hellre en husrannsakan tacksåmycket.

Och för det andra så är det ju heller inte så IFPI kommer att använda lagen om man ser på hur den använts i danmark, så du får ursäkta om jag tror att du är full of shit.

”Vi har inte för avsikt att överutnyttja det här regelverket”, haha, nähe, okej. Jag tror inte för ett ögonblick på det, men om vi för diskussionens skull utgår från att det är sant så är det ju fortfarande så att regelverket som sådant är rättsvidrigt och borde inte existera över huvud taget. Och, för att återanvända ett argument från FRA-debatten: Bara för att ni nu inte överutnyttjar lagen – vad säger att framtida skivbolag inte gör det, eller varför inte andra rättighetsinnehavare. Har man väl börjat tumma på människors integritet (vilket ju gjorts ganska ordentligt den här hösten) så vet man inte var det slutar.

En till, samma artikel fortfarande:

Christian Engström, vice ordförande i piratpartiet, menar att lagförslaget kan komma att leda till utpressning från skivbolagens sida. Kommentar?

– Det får stå för honom, han sprider så mycket osanningar i alla fall. Svenska skivbolag är inte del i maffian.

Jag frågar mig egentligen vad den stora skillanden mellan danska och svenska skivbolag i så fall är. Och för övrigt tror jag att de osanningar Christian Engström sprider är mycket lätträknade.

Dagens bästa citat kommer från Marianne Levin, professor i immaterialrätt vid Stockholms Universitet

Varför tror du att många branschföreträdare är positiva till den nya lagstiftningen?

– Det är väl klart, det är väl väldigt enkelt för dem – någon annan sköter deras jobb. Deras jobb är att hitta vettiga marknadslösningar, jag tycker egentligen det här är ett marknadsproblem och det kräver tekniska lösningar, inte lagstiftning, säger Marianne Levin.

– Så länge de tjänar pengar på ett sätt byter de ju inte till ett annat, så är vi väl alla. Alla förändringar kostar pengar, säger hon.

Hon har så jäkla rätt så jag tänker inte ens kommentera det.

EDIT: Christian Engström har skrivit bra om detta, så jag kastar in en länk.


Annonser

Written by Bitchslap Barbie

11 november 2008 den 17:40

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: