Bitchslap Barbie

There’s a new toy in town, and her name is Bitchslap Barbie

Det känns genast sämre

with one comment

När man får veta att konsumenterna dessutom får betala för FRA, IPRED och datalagringsdirektivet. Det är ju egentligen självklart, pengarna måste ju komma nånstans ifrån, men det känns ändå surt att betala för nåt man inte bara absolut inte vill ha, utan dessutom aktivt har motarbetat.

Här är en ännu tråkigare artikel, som jag snokade rätt på i DN och som handlar om danska antipiratbyrån. Ser att även opassande har skrivit om den.

Jag funderar lite på det där, argumentet är ju att artister ska få betalt för sitt arbete – och det håller väl i princip alla med om, åtminstone om man lägger till att de ska få betalt under förutsättning att nån är villig att konsumera det de skapar. Men med IPRED så får ju inte artisterna en krona, utan allt går till skivbolagen, som ju de flesta också håller med om att är obsoleta idag.

Varför ska det vara så svårt att anpassa sig. Man slutade använda vinylskivor – för det fanns nåt nytt och bättre, och nu går CD-skivan samma öde till mötes. Varför vara så bakåtsträvande? Det finns massor med pengar att tjäna på att legalisera fildelning för privat bruk, eller för all del också på att skapa nån form av lagligt alternativ till TPB.

Annonser

Written by Bitchslap Barbie

1 december 2008 den 15:32

Publicerat i politik

Tagged with , ,

Ett svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] enligt IT&Telekomföretagen totalt för de integritetskränkande lagarna. Bloggar: Beta Alfa Bitchslap Barbie Dumheterna annarkia Trotten Sidvind Motpol SVT Opinion Gammelmedia: Expressen SvD […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: