Bitchslap Barbie

There’s a new toy in town, and her name is Bitchslap Barbie

”Stoppa den ohämmade demonstrationsfriheten!”

with 2 comments

Ovanstående citat är hämtat från en debattartikel i DN idag, skriven av 6 kommunpolitiker i Salem. De tycker att högerextremisterna inte ska få tillstånd att demonstrera i Salem, då det är otrevligt för de som bor där. Vilket ju säkert är sant. Frågan är bara om obehag är tillräckligt för att man ska bortse från en av våra grundlagar – som ju faktiskt mötesfriheten och yttrandefriheten är.

Dessutom så är det väl ofta så att högergänget demonstrerar ganska lugnt i Salem, medan motdemonstranterna brukar vara de som kastar sten och jävlas mest. Högertyperna brukar hålla på med sånt också, men inte under demonstrationer. De vet väl att de inte skulle få demonstrera mer då…

Och ska man förbjuda nazister att demonstrera så får man ju rimligen också förbjuda vänsterextremister, typ AFA, att demonstrera. De är ju ändå mer lika än olika. Jag hyser inga sympatier för någon av grupperna, mer än att jag tycker att de ska ha samma rättiheter som alla andra människor.

Det verkar som om politiker idag tycker att deras åsikter är de enda som ska skyddas av yttrandefriheten. Men nu är det ju så att det är precis de motsatta åsikterna som yttrandefriheten är till för att skydda.

Fortfarande så är det ju så att yttrandefrihet och mötedfrihet är grundlagsstiftade. Det innebär att det är rättigheter som är grundläggande för ett demokratiskt samhälle och är värda att vara lite aktsam om. Det är väldigt sorgligt att 6 politiker tar så lätt på dessa rättigheter.

Även Anna Troberg och Motpol har kommenterat.

Annonser

Written by Bitchslap Barbie

6 december 2008 den 17:19

Publicerat i samhälle

Tagged with ,

2 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. De sex kommunpolitikerna framstår som tappade bakom vagnar. Demonstranterna ”utnyttjar” inte grundlagen; de nyttjar den för att föra ut ett budskap. Om de attackeras av våldsamma motdemonstranter och det i sin tur leder till upplopp, innebär det per automatik att vi bör neka demonstranterna rätten att demonstrera? Om Centerpartiet aldrig skulle kunna hålla tal i ett visst område, utan att vissa grupper agiterade centerpartister med våld tills båda grupper var i luven på varandra, bör då Centerpartiet nekas rätten till att demonstrera? Resonemanget är löjligt och skulle innebära att våldsamma oppositionella krafter styr grundlagen.

  Intressant analys av händelsen: http://www.anus.com/tribes/snus/archive/2008-12-06/Friheten_förtrycker_stoppa_fr

  Exakt. Att dra in högerns rätt att demonstrera innebär bara att AFA och resten av extremvänstern får diktera dagordningen. Det gynnar ingen.
  /BB

  Realist

  6 december 2008 at 20:51

 2. krig med kina

  Va?
  /BB

  bjorn

  7 december 2008 at 9:45


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: