Bitchslap Barbie

There’s a new toy in town, and her name is Bitchslap Barbie

Bakåtsträvare!

with 2 comments

Det här inlägget anknyter lite till det jag skrev igår om att spotify tvingas ta bort många låtar, men det är ett inlägg som mest är till för att bitcha om Ifpi.

Jag hittade den här notisen i DN, som handlar om att Isle of Man vill införa någon typ av bredbandsskatt, 1 pund i månaden för fri (och laglig) nedladdning. Men självklart är Ifpi emot detta, jag menar, gud förbjude att man skulle tänka efter innan man reflexmässigt skriker nej.

– Det handlar om en statligt påtvingad skatt som inte kommer att fungera i praktiken och diskriminera de konsumenter som vill ha en internetuppkoppling utan musiktjänster, har Ifpis vd John Kennedy sagt enligt New York Times.

Det är absolut inte en optimal lösning, men den är bättre än att halva västvärlden blir kriminell i alla fall. Dessutom borde det på nåt vis gå att modifiera så att de som vill använda internet till nedladdning betalar och andra inte. Men bäst vore att de insåg att fildelning inte är jordens undergång.

Det spelar liksom ingen roll vad ni inför för dumma jävla lagar, eller hur många relativt vettiga lagförslag ni säger nej till jag tänker ändå inte återgå till CD-inköp. Get with the programme!

Annonser

Written by Bitchslap Barbie

30 januari 2009 den 9:18

Publicerat i politik

Tagged with , ,

2 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Man skulle kunna göra den frivillig, en nedladdningslicens. Men det löser inte övervakningsproblemen. Jag tror det vore en betydligt bättre lösningen än IPRED.

  Det tror nog jag också. Men å andra sidan är det mesta bättre än IPRED.
  /BB

  Karl

  30 januari 2009 at 10:36

 2. Too true…

  Karl

  31 januari 2009 at 9:46


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: