Bitchslap Barbie

There’s a new toy in town, and her name is Bitchslap Barbie

Det här med besparingar…

with 4 comments

Läser i SvD att Radiumhemmet ska spara 53 miljoner kronor under 2009. Dels är det nog kanske inte det bästa område att spara på, cancersjukdomen ökar ju och patienterna får mer avancerad vård.

Det mest puckade måste dock vara slutet på artikeln

– Jag litar på att de ansvariga klarar detta utan att det går ut över patientsäkerheten

säger biträdande sjukvårdslandstingrådet Lars-Joakim Lundquist. Det är intressant det där. Någonstans måste ju botten nås, man kan inte spara och spara och spara, speciellt inte eftersom vården blir mer och mer resurskrävande. Det hade varit intressant att veta hur Lundquist hade tänkt sig lösningen… Det kommer nog bli svårt tror jag.

Annonser

Written by Bitchslap Barbie

1 februari 2009 den 19:52

Publicerat i medicin

Tagged with , ,

4 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Tragiskt och oansvarigt. 😦 Men hela statsbudgeten är oansvarig…

  Det är rent förjävligt eftersom cancerpatienter ändå är en sån utsatt grupp. Det är inte bara den rent fysiska vården som krävs där, utan det är mycket psykosocialt också.
  Plus att cancerbehandling är bland de områden som utvecklas snabbast gällande behandling och sådär – vilket förstås innebär svindyra läkemedel…
  /BB

  Karl

  1 februari 2009 at 21:09

 2. Absult. För att inte tala om den stackars sjukvårdspersonalen som uppenbarligen ska slita ihjäl sig för att kompensera. Nånstans får man fundera på var pengarna tar vägen, och hur det prioriteras…

  Det är lite som med alla de här bonusarna till styrelseledamöter för privata företag. De avskedar massor med folk, men ändå får styrelsen mångmiljonbonusar. De är ju privata företag så det är ju deras rätt om de vill göra så, men de borde förstå att det sticker i ögonen, och att det sänker varumärket lite.
  /BB

  Karl

  1 februari 2009 at 23:34

 3. Absolut. 😛

  Karl

  1 februari 2009 at 23:38

 4. Delvis… Det är symptom på ett slags företagande som inte har något samhällsintresse, dom bryr sig bara om kortsiktig avkastning. En enorm kontrast till många tidiga, stora företagsgrundare, Wallenberg tex. Det handlar om ruttnande värderingar, vilket drabbar både företag och samhälle på sikt. Man kan inte bygga ett samhälle på antisocialt beteende, vad vissa nyliberaler än tror.

  När det gäller staten så verkar man idag ha principen att invandringen får kosta hur mycket som helst vilket tvingar fram nedskärningar i nästan alla andra områden.

  Mnjo. Jag håller nog inte med till 100%, men jag har inga vettiga argument för min ståndpunkt, så jag lägger ner vapnen för tillfället 😛
  Apatin lever rövare här hemma.
  /BB

  Karl

  2 februari 2009 at 19:09


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: