Bitchslap Barbie

There’s a new toy in town, and her name is Bitchslap Barbie

Lästips

with 3 comments

Ja, på min bloggrunda imorse hittade jag ett väldigt nyttigt inlägg hos Anna Troberg. Sydsvenskan har haft en fildelningsspecial med riktigt vettiga artiklar, som helt klart är värda att spridas. Rick har också skrivit.

SvD har också ett porträtt av Peter Sunde, som redan verkar vara lite av ”fildelningsrörelsens Che Guevara”

Annonser

Written by Bitchslap Barbie

8 februari 2009 den 12:04

Publicerat i internet

Tagged with , ,

3 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Öööööh … så om jag då t ex skjuter dig med en revolver så är det inte mitt fel utan revolverns som då ska bli åtalad för t ex mord och inte jag som avfyrade denna revolver !?.Denna revolver har ju gjort det möjligt för mig att skjuta men enligt dig så är det inte den som skjuter utan tydligen som sagt revolverns fel.Låter ju helskumt och en aning vridet rent ut sagt för att kringå den verkligt skyldige.Kommer kanske förbi och snor din bil en dag för du kan ju skaffa en ny,eller hur.Om du nu har någon bil !?.

  Inget ont om personerna bakom The Pirate Bay men sanningen är att de dragit in inkomster på åtskilliga miljoner på andras material.Hur skulle du reagera om jag öppnar en webbsida exakt likadan som din egen och kopierar av den varenda gång du lägger in en ny postning för att sedan öppna denna kopierade webbsida uner en aning modifierad webbsidesadress.Knappast roligt skulle jag förmoda.

  För en fildelning där alla kan tjäna på denna fildelning från upphovspersoner till nerladdare men inte som idag där t ex mångmiljon producerade filmer hanteras gratis av dessa såkallade kunder med mig själv.Att detta som en del fortfarande i blöjstadiet påstår skulle tjänas in på reklamintäkter betackar jag mig för.Tillsammans kan man göra underverk men inte om bara ett fåtal ska stå för dessa underverk där andra bara konsumerar utan att bjuda till för då är det hela förlorat för gott.

  Ska man sedan skriva seriöst om ämnet fildelning så gör det ordentligt och hänvisa inte bara till vad andra skriver i en extremt korta postningar.

  Ha det gott.

  ThunderHeart

  Hur lyckades du få det där första ur det jag skrev? Självklart är det du som är ansvarig, och inte revolvern.

  Eftersom allt det jag skriver är utan copyright så är det bara att posta på. Det vore mer ointressant än nåt annat. Vem säger att sanningen är att de har tjänat pengar på TPB? Själva säger de att de inte har det, så det vore bra om du hade en källa.

  Nu verkar du ha läst ett inlägg i en blogg, som den sedan i somras handlat otroligt mycket om fildelning ur en jäkla massa perspektiv. Att du råkade ramla över en snabbpost jag skrev imorse är knappast mitt problem. Innan du kritiserar kanske det vore smart att kolla runt lite. Bara ett tips.
  /BB

  ThunderHeart

  8 februari 2009 at 16:46

 2. Hallå där ThunderHeart, du har nog fått hela saken om bakfoten, ordentligt till på köpet. Kolla efter så du inte trampat på din egen svans och går på i cirklar till du storknar!

  Men för att vara pedagogisk, på samma sätt som att antagligen du och jag och alla andra någon gång har spelat in ett blandband, eller annat kassettband som hade spelats in från radion och sedan gett detta band till en vän, som i sin tur kopierade bandet och gav det till en annan vän och så vidare, så fungerar The Pirate Bay som en förmedlare mellan vännerna. Skillnaden mellan att ge ett kassettband i handen till någon är att kassettbanden numera inte existerar, i den verklighet vi nu lever i är sådant material nu digitaliserat, och därmed möjligt att även skicka via datorer. Numera kan man alltså ge det gamla kassettbandet till en människa man inte känner personligen, även om de också är vänner. Fildelning är kärlek!

  Men det är inte själva materialet som ligger på The Pirate Bay utan filer som gör det möjligt för kommunikation mellan vännernas datorer (Bittorrent), genom detta förfarande förenklas utbytet av material mellan vännerna, den får något någon också med sig av minsta lilla etta och nolla till en annan och så vidare. Ett stort missförstånd är alltså, och som du tycks tro, är att The Pirate Bay tillhandahåller materialet, men så är alltså inte fallet.

  Och exakt varifrån har du fått det ifrån att killarna bakom the Pirate Bay har ”dragit in inkomster på åtskilliga miljoner på andras material”, exakt hur skulle tjänat pengar på andras material? Tjänsten är gratis för användarna t ex. Det de har gjort är att bygga upp en webbsida där människor kan komma i kontakt med varandra som därmed alltså kan utbyta information. Och det är inte helt gratis att bygga en sida där så väldigt många människor vistas. Det är ju tur att ganska många företag annonserar på The Pirate Bay och att åtskilliga personer donerat till nämnda webbsida!

  förstår du bättre nu hur det funkar? Du kanske borde prova?

  / A.

  Aliide

  10 februari 2009 at 2:50

 3. Förövrigt så sänder ”Nya vågen” i P1 ett program med titeln ”The Pirate Bay – ett folkbibliotek?” 14:03 går programmet, men det går ju också att ladda ner som mp3 via deras pod-sida. Jag tror inte SR är lika modiga som sydsvenskan och lägga upp programmet på pirate bay…

  Kanske ska ta en paus i tentapluggandet och lyssna på det…
  Tack för tipset. /BB

  Aliide

  10 februari 2009 at 3:07


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: