Bitchslap Barbie

There’s a new toy in town, and her name is Bitchslap Barbie

Where will it end?

with 9 comments

Först ska jag säga att jag inte är emot forskning och vetenskap på nåt sätt. Men det här gör mig lite konfunderad. Jag förstår varför man vill ha den här typen av utrustning, men det känns som om det är värt att fundera över möjliga konsekvenser också.
Med tanke på lagstiftningen det senaste året så känns det inte sådär helt betryggande att det snart kommer finnas sån här teknik tillgänglig…

Annonser

Written by Bitchslap Barbie

16 mars 2009 den 19:15

Publicerat i integritet

Tagged with

9 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Ännu ett tecken på att ”kampen mot terrorismen” lockar fram de mest medeltida häxbränningsmentaliteten hos ängsliga makthavare. Får mig faktiskt att tänka på den underbara scenen ur ”Monty Python’s The Quest for the Holy Grail” där en häxa avslöjas… 😀

  Hur som helst tror jag inte vi behöver oroa oss för användandet av dylik forskning, bortsett från att en del skattepengar nog tyvärr kan komma att offras på den helt i onödan.

  Det är en strålande scen! Säkert inte lika kul om man är häxan i fråga kanske… men ändå.
  Jag tror inte heller att det är en teknik som kommer användas i större skala, men det är ändå lite obehagligt att tänka på tycker jag.
  /BB

  Andreas

  16 mars 2009 at 19:58

 2. FRA – lagen skapar utrymme för terrorism i Sverige!
  Forskning utnyttjar FRA – lagen och svensk psykiatrisk lagstiftning till att illegalt massavlyssna ovetande medborgare genom noder för syntetisk telepati.

  Anarki inom svensk forskning!
  Artificiella neuronnätverk, nätverksbaserade sensorsystem för signal processering, parallelldatorer för simulering och analys av algoritmer, nanoteknik samt biomarkörer för området medicinska avbildningstekniker utvecklas just nu.
  Systemen kan bland annat användas för att lära datorer att eterburet läsa människors tankar, kallat ”syntetisk telepati”. Läs FAQ på http://www.synthetictelepathy.net

  En del av denna teknologi medför att forskningen har börjat kopiera människors hjärnor i syfte att skapa artificiell intelligens, bland annat för morgondagens datorer. Läs; http://upphandling24.idg.se/2.1062/1.101613
  och http://www.nyteknik.se/nyheter/it_telekom/datorer/article463428.ece

  Syntetiskt tal (talsyntes) är programvaran/språket som möjliggör kopiering av en mänsklig hjärna.
  En dator som förprogrammerats med en viss mängd av ditt språk kan genom avbildningsteknologin och ett lärande system steg för steg kopiera och lära sig din hjärnas kognitiva struktur. I datorn registreras och struktureras dina tankar, datorn får tillgång till dem med samma noggrannhet och snabbhet som din egen dator har tillgång till dokument, mail och bilder.
  Minnes accessen som datorn uppnår efter en tids inlärning, är bättre än den du själv har till ditt eget minne. En dator glömmer inte, tvekar inte och gör inte fel.

  Samfinansiering inom medicin, IT och datortillverkning samt de senaste årens framsteg inom sensorteknik, bio -och nanoteknologier möjliggör utveckling av dessa avbildningstekniker. http://www.nyteknik.se/nyheter/it_telekom/allmant/article31269.ece

  Forskare i USA och Europa uttrycker en rädsla för dessa nya teknologier och efterlyser en etisk debatt i ämnet innan det är för sent, detta på grund av att potentialen för missbruk är mycket stor. Hjärnan saknar en brandvägg och är helt oskyddad mot illegal kopiering och avlyssning. Teknologierna utvecklas snabbt nu och sätter samhälle, politik och demokratin i en sådan situation att det i det närmaste är omöjligt att driva en etisk debatt i ämnet. INGEN VET VAD DETTA INNEBÄR ELLER LEDER TILL I FRAMTIDEN.
  Detta faktum räcker dock inte för att i dagsläget tillåta att enskilda individers liv används av forskningen under nuvarande fria jakt på kunskap om hjärnan.

  I nuläget saknar forskare incitament till att tillkännage detaljer i ämnet. Ett tillkännagivande skulle endast leda till att vidareforskning om hjärnan stoppas. Forskarna fortsätter istället i det tysta sin grundforskning med kartläggning av hjärnan.

  Missbruk av teknologierna är alltså redan igång i och med kopieringen av mänskligt beteende.

  Det farliga för samhället med nuvarande situation är att forskarna ensamma besitter kunskap om kommunikation med hjärnan. Referensobjekten i en kopiering med syntetisk telepati tolkas av samhället, som psykiskt sjuka och hänvisas till psykvården. Även polisen hänvisar objekten till psykvården. Åklagare lägger ned polisanmälningar i brist på kunskap.

  Referensobjekt i syntetisk telepati fungerar mot deras vilja som en nod för massavlyssning av människor inom och utom landet. Detta är en allvarlig fara för allmänheten och för rikets säkerhet. Bionic Gate arbetar med etiska frågor kring ämnet ”neurocomputing”. Vi har genom forskningsobjekt som kontaktat Bionic Gate gjort en uppskattning att många tusen människor kontinuerligt illegalt avlyssnas genom noder för syntetisk telepati.

  Finns dessa noder medvetet redan utplacerade inom försvarsmakten, politiken, finans –och affärsvärlden?

  Forskare inom dessa teknologier tillhör nu ett av världens största brottssyndikat. Bionic Gate har en samlad kompetens och historik inom detta ämne och kan på begäran lämna en mer detaljerad beskrivning om dessa teknologier.
  Sveriges regering blundar och låter bli att agera i frågan, trotts flera påstötningar!

  mikael

  16 mars 2009 at 20:34

 3. Intressant och samtidigt lite läskigt… Jag har rätt stor känslomässig spännvidd, går jag igenom en sådan apparat när jag är på riktigt dåligt humör lär varenda röd lampa börja blinka. 😛

  Haha jo.
  Fast det är ju ändå ett problem, hur ska maskinen kunna skilja mellan äkta terrorism och en person som har en dålig dag.
  /BB

  Karl

  16 mars 2009 at 23:45

 4. Hej Karl

  Har du något intresse av att hjälpa oss att få igång en etisk debatt i detta ämne? En debatt startar med att det finns ett medvetande om dessa teknologier, så länge forskningen inte tillkännager möjligheterna att kommunicera med hjärnan finns inget medvetande. Forskningen i Sverige vill ännu inte tillkännage sin världsledande kunskap, det blir endast ett stopp för vidare forskning. Många offer lider inom den kopiering som nu utförs av mänskligt beteende. Kopieringen är så plågsam att det inte sker av människor utan av ”lärande system”

  Vi behöver hjälp inom nystartade Bionic Gate. Vill du göra en insats för mänskligheten och svensk historia?

  Bionic Gate

  mikael

  17 mars 2009 at 10:45

 5. Men den här ”maskinen” är konstruerad av aftonbladet, bara ett fantasifoster.

  Kolla mitt blogginlägg där har jag länkat orginal artiklarna Aftonbladet har blandat för att få det att se ut som en tankeläsningsmaskin.

  Jo, jag vet att man ska vara extra källkritisk när det gäller aftonbladet, men det är bra bloggämne hur som helst. Ska kika in på din blogg senare idag, tack för tipset.
  /BB

  chris

  17 mars 2009 at 11:21

 6. Mikael
  Jag är inte helt obekant med forskningen kring hjärnan och mätbarhet av diverse aktiviteter. Det du beskriver framstår inte som realistiskt med tanke på dagens teknologi.

  Karl

  17 mars 2009 at 23:30

 7. Hej Karl!
  Jag delar inte din uppfattning. Implantat har länge använts för olika mätresultat. Nya avbildnings teknologier utvecklas tillsammans med injicerbara nano implantat. Läs ny tekniks ”diskutabel nanoteknik”
  http://www.nyteknik.se/nyheter/it_telekom/allmant/article31269.ece

  Etiska debatter och lagstiftning i detta ämne saknas.
  En etisk debatt kommer ur ett medvetande som Sverige saknar.

  Svensk forskning finner f n v ingen anledning till att tillkännage sina resultat, detta skulle endast sätta ett stopp för vidare forskning i kartläggningen av hjärnan.

  Svensk forskning lever på en föråldrad lagstiftning.

  Detta faktum kränker den privata integriteten och är ett hot mot politik och rättsväsende.

  mikael

  18 mars 2009 at 16:00

 8. Mikael

  Jag vet man börjar kunna gå in och mäta saker i hjärnan, tex har man framgångsrikt uppmätt visuell perception. Det finns absolut behov att debattera frågor som uppstår iom utökade tekniska möjligheter framöver.

  Att det skulle finnas ”noder” för tankeavläsning ute idag låter dock inte troligt. Jag har inte läst något om att någon sådan teknik skulle finnas, långt mindre avancerad apparatur än det du beskriver rapporteras idag som tekniska framsteg. Det är inte något trivialt det du beskriver, tvärt om, jag tror det kommer ta ett antal år innan vi kan dechiffrera människors tankar i någon större utsträckning. Och det under förhållanden som oundvikligen gör personen medveten om det. Att mäta via radar/lidar/xadar ifrån satellit som beskrivs på er sida ser jag inte hur det rent fysiskt skulle fungera.

  Karl

  18 mars 2009 at 23:48

 9. Karl!
  Inom industrin används sensorteknik där känsliga delar i en maskin kan stå on line uppkopplade till tillverkaren av maskinen. Överföringsteknologin går under benämningen ”sökning och transport av stora mängder mätdata”. Blandningar av våglängder strömförsörjer och läser av information ifrån sensorerna. Sensorerna kan t ex läsa av vibrationer, värme, kemiska substanser, temperatur mm. Vid ett eventuellt fel rapporterar en programvara till maskinägaren vad som måste åtgärdas.
  Liknande teknologier utvecklas nu inom telemetrivård för människan, sensorn är ersatt av nanorobots/chip. Signalproseccering med nanochipen gör människan till en multimediamaskin. Teknologin kan som tidigare nämnts tillsammans med talsyntes utvecklas till syntetisk telepati.

  mikael

  27 mars 2009 at 9:39


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: