Bitchslap Barbie

There’s a new toy in town, and her name is Bitchslap Barbie

Underbar dag!

with 2 comments

Jag är helt speedad nu känner jag, har precis ätit lunch i personalrummet tillsammans med 4 sköterskor.

Fantastiskt vilka diskussioner man kan ha! Blev väldigt hetsigt mot slutet faktiskt. Och jag ÄLSKAR sånt, känner mig nästan hög nu.

Hela diskussionen började med att vi pratade om du är vad du äter, och nån tjej som levde på energidryck. Nån kom sen på att dessa är förbjudna i Sandviken, vilket jag inte gillar. Jag råkade säga det och också säga att jag rent generellt är emot förbud, jag tycker diskussion är bättre.

Anyway, det startade en enorm diskussion om huruvida barn ska ha nåt att säga till om i skolan eller inte. Kortfattat så tycker jag att eftersom vi har skolplikt i Sverige och barnen inte har nåt att säga till om så tycker jag det ska vara självklart att barnen har nåt att säga till om. Det är ändå deras arbetsplats också. Sen säger jag inte att skolan inte ska ha regler, jag tycker det är rätt bra med regler, men jag tror de efterlevs bättre om barnen åtminstone får framföra sina åsikter. Eventuellt kanske nån elev har ett bättre förslag, eller så kanske man kan komma fram till en kompromiss. Och i vilket fall så tror jag att de flesta hellre följer regler de har varit med om att ta fram, eller åtminstone fått tycka till om.

Det var tydligen en väldigt provocerande ståndpunkt för en av sköterskorna. Hon tyckte i princip att ungar är i skolan för att lära sig lyda, och att skolan i första hand är lärarnas arbetsplats.

Mycket intressant, även om argumenten började tryta på slutet och jag fick höra den alltid lika klassiska ”Men du har ju uppenbarligen inga egna barn i skolan, vänta du bara”. Vilket förstås gjorde mig vansinnig, men jag klarade nog av att dölja det. Jag kontrade med ”Nej, det har jag inte, men det var inte längesen jag själv gick i grundskolan”.

Sen så var det nån som bytte samtalsämne till Anders Borg och moderaterna. Det var då jag insåg att de jag diskuterar med var toksossar. 😛 Förklarar meningsskiljaktligheterna skulle man kunna säga.

Imorse var jag inblandad i en annan lite semipolitisk diskussion, om fildelning och Ipred. Jag och några läkare diskuterade fildelning och anonymiseringstjänster, och lite om sociala media. Så nu har jag fått färga av mig på två medelålders män. Tyvärr kom inte Piratpartiet upp i samtalet, trots att jag försökte föra diskussionen lite ditåt så att jag skulle kunna namedroppa det lite snyggt. Men jag försöker igen imorgon. 😛

Jag har en sån fantastisk dag idag! Solen skiner, det är varmt, vi har en patient till innan dagen är slut och jag får diskutera politik.

Annonser

Written by Bitchslap Barbie

2 april 2009 den 11:53

Publicerat i människor, politik

Tagged with ,

2 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Kul att höra! Själv är jag seriöst förkyld så jag har inte satt näsan utanför dörren på ett par dar. >_< Bra timing på den förkylningen. 😛

  Alla förkylningar har alltid dålig timing 😛
  /BB

  Karl

  2 april 2009 at 12:26

 2. Lycka till med de vidare fildelningsdiskussionerna.

  Ingen människa ska betraktas som ett hopplöst fall bara för att han eller hon tillhör en viss grupp – inte ens vita medelålders heterosexuella män. 🙂

  Haha, nejnej. En av dom som snart är pensionsfärdig visste ju till och med vad Twitter var förnåt. Lite imponerande ändå.
  Jag ska försöka återuppta diskussionen imorgon tänkte jag, får se hur det går.
  /BB

  Christian Engström

  2 april 2009 at 15:41


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: