Bitchslap Barbie

There’s a new toy in town, and her name is Bitchslap Barbie

Gammelmedia om TPB-domen

with 8 comments

Nuså, nu tar vi itu med de ungefär 4 miljoner artiklar som skrivits i gammelmedia idag. Jag lär nog sålla lite, misstänker att många skriver samma saker så.

Aftonbladet

Rapporterar att PP fått 500 nya medlemmar på 2 timmar (i skrivande stund har PP 15392 15585 16053 medlemmar). Jag tycker att det är så kul att man verkligen kan se på piratpartiets medlemskurva när det stiftats lagar som folk inte gillar. Det finns en puckel runt FRA-lagen, en runt IPRED-voteringen, och en när IPRED infördes, och jag misstänker att kurvan pucklar till även idag. Såhär ser den ut nu.

(orelaterat, är det nån som vet vad dippen i juni/juli -08 beror på? Jag har alltid undrat)

Piratpartiet

DN

Har en hel bunt artiklar egentligen. Den första handlar om själva domen, där jag verkligen måste säga att jag håller med Carl Lundströms advokat om att det är en rättsskandal av rang. Och framförallt är det lite konstigt att han dömdes. Betyder detta att mina före detta arbetsgivare ligger risigt till om jag någon gång begår ett brott?

Monique är nöjd förstås, och tycker att det är bra att tingsrätten visar att vi inte tolererar sånt här i Sverige. Jag förstår att hon är nöjd, men jag tycker det är åt skogen. Sverige är (har varit?) en IT-nation av rang, och nu är det påväg åt andra hållet. Mycket synd.

I övrigt så är det fortfarande snack om de är 10 miljoner kronorna som TPB ska ha tjänat, och som jag fortfarande inte fattar var de skulle kommit ifrån… Anyway.

Här finns också en kort artikel om Sundes presskonferens på Bambuser (länk i föregående inlägg, jag är lat – sorry!). Och om det är nåt man kan säga så är det att han har en så skön inställning.

Dn berättar även om internationella gammelmedias intresse för domen – Sky news hävdar att youtube och google kan påverkas. Vilket är ungefär det som PP har sagt hela tiden…

Sen kommer den riktiga pärlan, Röster om Pirate Bay-domen. Här får vi läsa att det är så synd om Universal som

kämpat i de senaste fem åren mot den illegala nedladdningen, mot de som förstör förutsättningarna för oss som investerar i talang.

Visst är de roliga? Jag kan för mitt liv inte förmå mig att tycka synd om dinosaurier som Universal. Dags att dö ut. Per Sundin levererar även denna kommentar

Oavsett om det gäller fildelning för pedofili eller upphovsrättsstöld så finns det regler.

Jag orkar inte bemöta det otroligt puckade argumentet, men ni ser ju var nivån på diskussionen befinner sig. Fortfarande.

Ludvig Werner, vd för Svenska IFPI säger såhär

Den har visat att man inte bara bekräftar att det man pysslat med varit olagligt, utan att det varit ganska grov brottslighet eftersom alla fyra fick fängelse.

Personligen ställer jag mig tveksam till fängelsedom över huvud taget eftersom det ändå är ett civilmål, och sen så fattar jag fortfarande inte varför Sunde och Lundström i så fall döms till fängelse… Jag tycker det verkar mer som om tingsrätten fegat ur och gett Hollywood precis det de ville ha.

Viasats vd är oväntat skarpsynt, kolla här

Jag har fullt förtroende för det svenska rättssystemet, men om man tror från branschens håll att det här tillsammans med ipredlagen kommer att göra den stora skillnaden, så tror jag man är lite naiv. Den stora skillnaden kommer infinna sig den dagen Viasat och hela branschen erbjudet riktigt bra legala alternativ

Helt rätt.

SvD

Verkar sådär vid en första överblick ha mest material, och mest intressant också. Vi börjar med en länk till deras artikel om presskonferensen. Inte mycket nytt där egentligen. Rasmus Fleischer från Piratbyrån intervjuas. Peter Althin intervjuas ocskå, och även jag klurar lite på om det har nån betydelse att domen läckte…

Här säger Karl Sigfrid (m) massor med bra saker.

Jag påminner mig också om vad upphovsrättsbranscher som Ifpi sagt tidigare. Att vid en fällande dom använda det som ett argument att kräva att man ska börja blockera webbplatser som fildelar. Det är dagens motsvarig till att förbjuda böcker och tidningar om det är vad Ifpi kommer att ägna sig åt. Jag hoppas verkligen att vi ska stå emot.

Det hoppas jag också.

Pontén säger såhär

– Det här är positiva nyheter för alla upphovsmän och kreatörer som vill utveckla innehållet och utbudet på internet.

Och jag förstår nog inte riktigt hur han menar. Det är ju han och gänget runt honom som vill göra internet till nån slags motsvarighet till kabel-TV. Per Sundin säger ungefär samma saker i SvD som i DN, fast de har med några dumma citat till här.

Metro

Har även de ett sammandrag av presskonferensen,och även de har frågat ett gäng personer om reaktioner på domen, och även här finns lite internationella reaktioner.

De har varit rara nog att sammanställa alla (?) sina piratrelaterade artiklar på en sida.

De är också snälla nog att göra reklam för våra demonstrationer imorgon.

Expressen

Har även de ett sammandrag från presskonferensen. Och så har Martin Rolinski uttalat sig, han anser TPB är överspelat. Jag tror att inom några år så har han rätt, men inte ännu. TPB är fortfarande den sida som har bäst utbud.

Det finns säkert en miljon andra tidningar, och det kommer säkert komma mer intressanta analyser under helgen, I’ll keep you posted!

Även här avslutar jag med ett bra citat, Marcin de Kaminski är upphovsman till detta

Internet är liv. Internet är vi. Tillsammans bygger vi ett internet som är vårt gemensamma jag, vår gemensamma kropp. När man försöker beskära internet på det här viset, försöker man i själva verket amputera delar av vår kropp. Just nu försöker man sakta men säkert karva loss vårt ena ben med en slö sked.

Domen mot The Pirate Bay är en del av ett krig. Men svaret på kriget är inte ilska. Svaret är kärlek. Gå gärna ut, vädret är som sagt var underbart. Samlas och häng med dina vänner. Varför inte skaffa nya vänner att hänga med! Tillfället är unikt. Men var inte arg. Dela, bygg, skapa och dela lite till. Internet behöver kärleken. Internet behöver dig.

Annonser

Written by Bitchslap Barbie

17 april 2009 den 14:22

Publicerat i integritet, internet, samhälle

Tagged with , ,

8 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Dippen som kommer i början av juni varje år är när de som var ilskna efter razzian mot TPB trillar ur – alltså inte aktivt väljer att förnya sitt medlemskap. Vi har några sådana dippar varje år. Vi brukade ha en vid 15:e april också, men i år så blev den inte av.

  Vill du ha en graf som visar mer och som går att modifiera så titta här: https://pirateweb.net/Pages/Public/Charts/MemberCount-Closeup.aspx?DaysHistory=0

  Om du ändrar 0:an på slutet till t.ex. 3 så kan du fortfarande se den lilla dippen som faktiskt blev den 15:e (fast vi gick plus totalt den dagen).

  Aha, tackar. Jag misstänkte nästan att det var nåt sånt, men jag hade inte kopplat ihop det med razzian.
  /BB

  PiratJanne

  17 april 2009 at 14:36

 2. […] Läs Lisa Magnussons kommentar till domen, och till det faktum att Piratpartiet (återigen) chockökade i medlemmar på bara ett par timmar. Vi kommer inte att sluta interneta, tvärtom. Vi […]

 3. Skulle inte alla småpartier gå ihop för att se till att de får lite styrka??

  Skulle de? Vad missar jag nu?
  /BB

  Ale

  17 april 2009 at 15:45

 4. […] Morian | Prome…, Calandrellas blogg, Anna Troberg, Röda Malmö, Radar, Bitchslap Barbie, Bio.nu, Herr Kobras […]

 5. Här var det blodbad. Ja, vad fan hade ni väntat er. Är kanske alla illusioner krossade nu äntligen? Är kanske Bloggsfärens Frihetsrörelse krossad nu äntligen? Troligen är det senare fallet, och nu plockar Makten er alla en efter en – tills bara moi återstår, för moi kan de inte knäcka. Och ärligt talat: moi skiter i er allihop, för ni töffar och kaxar hejvilt så länge ni tror det inte kostar nåt, men såfort det kostar nåt tar ni till lipen allihop & springer & gömmer er bakom mammas potta under sängen, det är säkert som amen i både kyrka, tempel och moské.

  *skakar bedrövad på huvudet*

  Jag hade väntat mig en fällande dom, men hoppats på en friande. Illusioner (om det nu är det de är) är inte krossade än, långt därifrån.
  /BB

  Ebba

  17 april 2009 at 16:13

 6. Hej piratpartistkompis! 🙂 Nu är det slut på leken!

  Wohooo! Welcome!
  Ska du demonstrera nåt imorgon då? Jag lär befinna mig i stockholm =)
  /BB

  Karl

  17 april 2009 at 18:43

 7. Jag kan tyvärr inte imorgon, hade ju inte planerat med det. 😛 Lite synd, hade varit kul att träffa dig afk. 🙂 Men jag räknar med att åka till stockholm en del framöver i protestsyfte.

  Då lär vi springa på varandra ändå förr eller senare.=)
  /BB

  Karl

  17 april 2009 at 19:03

 8. Nej, det här var ett brottmål, vilket syns på att målnumret börjar på B och att det fanns en åklagare. Det är dock lite luddigt det där, för inte alla upphovsrättsliga tvister blir brottmål.

  Juridik är inte min starka sida, tack för infon =)
  /BB

  Magnus Holmgren

  17 april 2009 at 19:58


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: