Bitchslap Barbie

There’s a new toy in town, and her name is Bitchslap Barbie

Unga är fattiga

with 3 comments

Metro rapporterar idag att 25% av Sveriges unga är fattiga. Det rör sig alltså om personer mellan 20 och 24 år som har en årslön på mindre än 109740 kronor per år, och 33% av gruppen mellan 20 och 27 år anses fattig eftersom de inte har över 5000 kronor kvar när hyran är betald.

Metro tror att det beror på arbetslösheten, och det gör det väl säkert också, men det beror nog inte bara på det utan även på allas vårt kära CSN. Om jag inte hade sommarjobbat hade min årsinkomst varit långt under 109 000. CSN är ju ungefär 7400:-/ månad, och man får väl CSN för 10 månader tror jag. Men då är ju 5000 lån, som ska betalas tillbaks.

Nej, skatteåterbäringen igår kom verkligen i grevens tid. Nu är det bara att jobba järnet i sommar för att lägga undan tillräckligt med pengar för att överleva ett år till (där jag har CSN för 16/40 veckor :P).

Annonser

Written by Bitchslap Barbie

10 juni 2009 den 6:18

Publicerat i samhälle

Tagged with

3 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Ungdomar är normalt fattigare än dom äldre, dom har ju inte jobbat så länge och kunnat bygga upp erfarenhet och kompetens som motiverar högre löner. Det är inget stort problem så länge dom får jobb och därmed får det bättre med tiden.

  Tyvärr har vi en ansvarslös immigrationspolitik som orsakar en hög ungdomsarbetslöshet eftersom invandrarna i ganska hög grad konkurrerar om samma jobb.

  Nudlar och ketchup för BB nästa år låter det som. 😛

  Nudlar och ketchup – varje students våta dröm.

  Och jag vet inte om jag håller med om det är bara invandringspolitikens fel direkt, jag tror nog det finns fler orsaker.
  /BB

  Karl

  10 juni 2009 at 11:28

 2. Snack, det finns alltid mer utrymme för mer arbetskraft i en fungerande ekonomi. Problemet är att de socialistiska ingreppen i arbetsmarknaden gör det extremt kostsamt och riskabelt att anställa människor, varför efterfrågan på ”oprövad arbetskraft” blir rätt låg och det krävs kontakter på insidan för att få ett jobb. Det finns länder med betydligt större invandring och betydligt mindre ungdomsarbetslöshet än Sverige…

  Jag tror också att det är lite så, det kanske inte alltid är så bra att anställningstryggheten är så stor som den ändå är i sverige idag.
  /BB

  Nisse

  10 juni 2009 at 16:39

 3. BB
  Det finns naturligtvis fler orsaker, det gör det i praktiken nästan alltid.

  Jag är nog böjd att hålla med om att man har lite för hög anställningstrygghet i Sverige, jag skulle hellre se flexicurity som i Danmark.

  Nisse
  \”Snack, det finns alltid mer utrymme för mer arbetskraft i en fungerande ekonomi.\”

  Du får ge någon vetenskaplig grund för det påståendet.

  Det finns under mer rimliga och realistiska förhållanden en övre gräns för hur många invandrare ett land kan assimilera ekonomiskt, överstiger man den gränsen får man arbetslöshet. Maximal marknadsexpansionshastighet typ… Det beror naturligtvis delvis på hur ekonomin fungerar och typen av invandring.

  \”Problemet är att de socialistiska ingreppen i arbetsmarknaden gör det extremt kostsamt och riskabelt att anställa människor, varför efterfrågan på “oprövad arbetskraft” blir rätt låg och det krävs kontakter på insidan för att få ett jobb.\”

  Visst finns det element av det, men om det faktiskt råder behov av arbetskraft öppnas den även för grupper som inte har kontakter. Företagen har inte råd att vara lika kräsna när dom verkligen behöver folk och har svårt att få tag på folk med erfarenhet. Dessutom finns systemet med provanställningar som ger folk chansen att visa upp sig.

  Det går visst att klara sig utan kontakter, det har jag gjort själv flera gånger. Handlar mer om hur mycket man har i huvudet och hur duktig man är. Fast det är klart, kontakter hjälper.

  \”Det finns länder med betydligt större invandring och betydligt mindre ungdomsarbetslöshet än Sverige…\”

  Empiri tack. Sverige har en internationellt sett hög invandring, det är få västländer som har högre, och dom har i regel mer av arbetskraftsinvandring än Sverige. Sverige har många asylsökande och stor anhöriginvandring vilket tenderar att ge personer som inte är eftertraktade på arbetsmarknaden.

  Anonym

  17 juni 2009 at 10:15


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: