Bitchslap Barbie

There’s a new toy in town, and her name is Bitchslap Barbie

Won’t somebody please think of the children!

with 8 comments

Öland ska tydligen få en alldeles egen strippklubb. Som den amoraliske jävel jag är ser jag inte direkt nåt problem med det, men det gör kommunpamparna på Öland. Staffan Larsson som är kommunchef säger följande:

Med tanke på att det är så nära Torslunda skola så är det rent av gräsligt. Det här är fruktansvärt lågt och ett fattigdomsbevis för kommunens del.

Jag har aldrig fattat det där argumentet, tror de att barnen ska bli strippor automatiskt av nåt slags luftburet virus? Är det därför den fysiska närheten är ett problem? Och är det verkligen hela världen om barnen nu skulle bli strippor?

Vårt samhälle är nog mer styrt av kristdemokratiskt influerad moral än vi vill medge, tyvärr.

*

På aftonbladet hittar jag en annan artikel där man vill förbjuda alla stora läskflaskor, och ytterligare en där läsarna tycker bland annat att man ska införa åldersgräns på köp av socker.

Vad lever vi i för jävla land egentligen?

För det första är förbud i princip alltid dåligt, människor har rätt att välja själva över sina egna liv. Och för det andra är det väl ofta föräldrarna som köper godis och läsk till barnen? Så hur skulle en åldersgräns fungera i praktiken?

Jag förstår att det är frustrerande att jobba som skolläkare och se att barnens hälsa blir sämre och sämre, men jag tror inte man kommer nån vart med förbud. Faktiskt.

Annonser

Written by Bitchslap Barbie

12 juni 2009 den 6:19

Publicerat i samhälle

Tagged with , , ,

8 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Ja, det blir löjligt med alla förbud mot allting! Det är väl föräldrarna som får se till att ungarna inte har pengar att köpa för, och inte handla hem.

  Man kan inte lämpa över ansvaret på ”någon annan” hela tiden.

  En intressant sak är ju att jag läste i pappersupplagan av Dagens Medicin idag att skolbarn faktiskt inte alls ökar i vikt, utan har minskat något. Hittar såklart inte artikeln på deras hemsida nu, ska leta mer imorgon.
  /BB

  Gealach

  12 juni 2009 at 8:30

 2. heh men vilken tånårsgrabb skulle inte vilja få en lapdance på lunchrasten haha…

  Jag tvivlar på att de har råd i nån större skala, och dessutom brukar det väl vara 18 års åldesgräns?
  /BB

  wth

  12 juni 2009 at 8:44

 3. […] bloggar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 […]

 4. Det mest fantastiska med sån här är att svenskar gärna pekar finger åt amerikaner och kallar dem moralhysteriska kristna galningar.

  Medan strippklubbar inte direkt anses vara nån speciellt big deal i USA. (Inte i södra Europa heller för den delen).

  Vi är ju alla gånger värre här i lilla lagomlandet.

  Sverige suger hårt på så vis. Vi tycker att vi är så liberala och duktiga men vi är lika mycket moralister som alla andra. Men vi är värre eftersom vi inte låtsas om det 😛
  /BB

  Mia

  12 juni 2009 at 13:24

 5. *sånT här

  Mia

  12 juni 2009 at 13:24

 6. Löjligt med strippklubben. Intressant nog går feministisk sexualmoral delvis hand i hand med en djupt konservativ. Ibland känns det som feminismen delvis är en ursäkt för att få tänka så.

  I den bredare frågan finns det dock ett signifikant problem, människors förmåga att göra rationella val själva är begränsad. Vi är i kärnan inte alls så rationella som vi gärna inbillar oss, fast vi är bra på att dölja det för oss själva, just eftersom vi inte är så rationella och har begränsade fakulteter. 😛 Vi påverkas eller styrs ofta av olika mekanismer som har en evolutionär och/eller neurologisk grund, och som vi sällan är helt medvetna om. Man kan genom många olika tekniker, ord, dofter, bilder, etc, påverka människor utan att dom kan registrera det medvetet. Det är realistiskt sett inte möjligt att helt parera den typen av påverkan.

  Jag har provat på att försöka agera helt rationellt en period, det går inte riktigt, man drunknar i vardagsbeslut och man måste konstant vara på sin vakt emot den massiva påverkan på tankarna och preferenserna som kommer ifrån känslorna.

  Det är en insikt som börjar flyta till ytan i vissa sammanhang. Det leder till lite problem för liberalismen, det kommer inte sällan vara rationellt att reglera systemen lite, för att inte göra det kommer leda till diverse problem, inte minst till minskad faktisk frihet.

  Fast frågan är hur stort problem det egentligen ställer till, jag vet inte direkt om jag upplever det som ett gigantiskt problem faktiskt.

  Det är intressant det du säger om feminismens sexualmoral, det är nåt som jag också har tänkt på att den inte direkt lämnar utrymme för fri sexualitet. För att dra det till sina extremer så skulle det väl enligt feminism vara ok med dominanta kvinnor och underlägsna män, men tvärtom är ett ett symtom på det strukturella förtrycket.

  /BB

  Anonym

  17 juni 2009 at 11:10

 7. Hoppsan, namnet kom inte med av nåt skäl… Fast det kunde nog gissas. 😛

  Det såg ut som din stil, så jag anade =)
  /BB

  Karl

  17 juni 2009 at 11:11

 8. Problemet ligger i att det kan utnyttjas emot oss, och kommer göras allt mer framöver. Ett samhälle där värderingarna i allt högre grad styrs av företagen kommer inte att fungera, och vi är påväg ditåt.

  Det kommer tex sannolikt leda till en försämrad psykisk hälsa för barn och ungdomar, genom att dom manipuleras till självdestruktiva värderingar som företagen utnyttjar för att sälja sina produkter.

  Jo, det är ju lite så. Företagen blir ju lite väl mäktiga och inflytelserika tyvärr….

  /BB

  Karl

  22 juni 2009 at 21:47


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: