Bitchslap Barbie

There’s a new toy in town, and her name is Bitchslap Barbie

Era små lögnare!

leave a comment »

Värt att kommentera idag är definitivt HD:s och Metros artikel om vad svenskarna ljuger om inför läkaren, som blivande läkare, och underläkare nu i sommar är det intressant.

Det är ju förstås ett välkänt faktum att folk ljuger om allt möjligt, speciellt de ämnen som uppfattas som tabu av allmänheten – tex alkohol och droger. Rökning vet jag inte riktigt om folk ljuger om, jag har fått intrycket av att man ofta skamset erkänner hur mycket man röker och sen lägger till ett ”men jag vet att jag inte borde” för att man väntar sig bannor från farbror (eller tant) doktorn annars.

Intressant när man frågar nån om alkohol är att man ofta erkänner ”stegvis” Först kanske man erkänner att man dricker en halv flaska vin på fredagen och lördagen, frågar man ytterligare en gång är det plötsligt en flaska vin, när man frågar ännu en gång är det en flaska vin ibland i veckorna också, och så vidare. Det verkar som om man känner sig fram på nåt vis.

Det är inte heller så ovanligt att folk på akutmottagningar (och säkert hos husläkaren också)  ljuger för att få tag på läkemedel, lugnande och smärtlindrande framförallt. Som tur är är de ofta rätt lätta att genomskåda, fast det händer säkert att man blir manipulerad ibland.

Människor är verkligen förvånansvärt manipulativa när det gäller nåt de vill ha, det är nästan så att man blir lite imponerad över uppfinningsrikedomen. Men i vanliga fall tror jag som läkarna i Helsingborg, människor underskattar helt enkelt sina egna laster.

EDIT: Här är en Newsmillartikel av David Eberhard, som jag gillar skarpt! Läs den!

Annonser

Written by Bitchslap Barbie

25 juni 2009 den 7:40

Publicerat i medicin

Tagged with ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: