Bitchslap Barbie

There’s a new toy in town, and her name is Bitchslap Barbie

Intressant!

with 3 comments

Folk är tydligen upprörda över att patienter på rättspsyk får blogga. Mitt favoritargument i alla sammanhang kommer fram, även här. Tjoho!

”Tänk om mina barn får kontakt med honom”. Ja, tänk om. Du får väl för fan ha koll på dina barn och vad de gör på internet då. Det FINNS mycket skumt folk på internet. Det finns grymt mycket vettigt och trevligt och intressant folk också förstås, men även psykona finns där. Det är väl föräldrarnas ansvar att informera sina barn om det.

Dessutom så tror jag att det är farligare att snacka med personer som borde sitta på rättspsyk men inte gör det, än att prata med folk som faktiskt är inlåsta. Men det är ju bara jag.

Och sen fattar jag inte riktigt varför inte personer på rättspsyk skulle få ha tillgång till internet och dator. Varför inte?

*

Dessutom är det här intressant. Att genusvetenskap kanske inte har svaren på alla frågor torde ju vara uppenbart för de allra flesta. Men det är fortfarande intressant med forskning som backar upp det hela. Någon *harkel* berättade om en studie på apor som visade på liknande resultat.

Så det som borde vara uppenbart för alla, att män och kvinnor inte är lika, kanske blir det så småningom.

Written by Bitchslap Barbie

11 januari 2010 den 22:18

Publicerat i internet, samhälle

Tagged with ,

3 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Håller med om att huvudansvaret ligger på föräldrar, men det går å andra sidan inte som förälder att vaka över barnen 24 timmar, och inte ens vuxna klarar av att skydda sig emot manipulativa psykopater. Det går inte förvänta sig att barn ska klara det, särskilt inte med tanke på den sjunkande psykiska hälsan hos unga.

  Sitter man på rättspsyk så har man rättigheter på nåder IMO, risker väger tyngre dina rättigheter. Vissa diagnoser är säkert inget problem, men andra är definitivt problematiska. Människor med vissa diagnoser borde knappt få ha kontakt med människor överhuvudtaget IMO… 😛

  Kan säga till om du någon gång stöter på en fråga där genus”vetenskapen” faktiskt har ett vettigt svar… 😛

  Mer vetenskaplig artikel i ämnet:
  http://www.newscientist.com/article/mg20527425.200-boys-will-be-boys-when-it-comes-to-toys.html

  Om apor och leksaker:
  http://www.newscientist.com/article/dn13596

  Nej, det är klart att man inte kan skydda sig helt och hållet, men lite basic förhållningsregler för internet räcker rätt långt. Och det kan föräldrarna gott ta hela ansvaret för tycker jag.

  Och mnja, jag håller nog inte med. Sitter man i fängelse har man rättigheter på nåder. Att man sitter på rättspsyk innebär ju att man är psykiskt sjuk eller var det när man begick ett brott. Det behöver inte ens vara speciellt allvarliga brott heller för den delen. Så personer på rättspsyk bör ha samma rättigheter som personer på vanliga psykiatriska avdelningar. Fast kanske mer individualiserade ändå, beroende på diagnos, och brottets art.
  /BB

  Karl

  12 januari 2010 at 12:38

 2. Sen är förstås dom som inte sitter på rättspsyk ett betydligt större problem, men det är inte lika enkelt att åtgärda…

  nej, men de är likväl ett större problem, just för att de är mer svårreglerade.
  /BB

  Karl

  12 januari 2010 at 12:40

 3. För att upplysa och övervaka barnen, visst, men samhället å andra sidan måste samtidigt verka för att minska vissa risker och problem. I det här fallet skulle det kunna få så allvarliga konsekvenser och är så lättåtgärdat jag anser att det är motiverat.

  Hamnar man i regel på rättspsyk för mindre allvarliga förseelser? Rätta mig om jag har fel, för du har säkert bättre koll i ämnet, men på rättspsyk sitter man väl delvis för att samhället valt att inskränka ens rättigheter för att man utgör en fara för andra(typ) pga av psykisk sjukdom? Att då ytterligare inskränka vissa rättigheter för individer eller grupper där det kan ses som befogat känns inte direkt orimligt.

  Fängelse har en dimension av straff, där behöver man knappt motivera inskränkningar så länge det inte handlar om att dra in mat eller liknande, eller leder till ökade risker på sikt. I rättspsyk bör man ha mer motivering, men deras rättigheter bör generellt vara underordnade eventuella risker.

  Jag håller inte med, jag tror faktiskt inte att risken med att intagna på rättspsyk har tillgång till internet är så jättestor. Min erfarenhet av rättspsyk är att de är de lugnaste avdelningarna med de lugnaste patienterna…

  Mja, det beror på. I regel har man gjort ett grövre brott, men inte alla. Man hamnar där för att man har begått ett brott som motiverar fängelse (tror jag) medan man var psykiskt sjuk, så illa att man inte kan avgöra vad som är rätt och fel. Har massa intressanta papper om det där i nån pärm nånstans, ska leta reda på det sen. Har dock för mig att föreläsaren sa att man kan åka in på rättspsyk för ekonomisk brottslighet också…

  Och enligt LRV (lagom om rättspsykiatrisk vård) är inte farlighet för andra ett rekvisit för rättspsykiatrisk vård. Men oftast är det grövre brott som är orsaken.

  För övrigt kan nog de här länkarna intressera herrn: http://ltarkiv.lakartidningen.se/2007/temp/pda33492.pdf och http://www.socialstyrelsen.se/publikationer2002/2002-103-1
  /Barbiedoll

  Karl

  12 januari 2010 at 14:33


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: